Geschiedenis

EHBOIn 1980 werd de eerste opleiding EHBO gegeven aan 12 inwoners uit Uitwijk en Waardhuizen op de zolder van één van de cursisten. Nadat de cursisten geslaagd zijn werd in 1981 de EHBO vereniging opgericht. Nog steeds werden de herhalingslessen op de zolder gegeven, maar na enkele jaren was deze te klein en werd er uitgeweken naar gemeentecentrum ‘de Hoogt’.

Herhalingslessen

Onze actieve EHBO vereniging oefent elke twee weken op donderdagavond in ‘de Hoogt’. De lessen beginnen om 20:00 uur en eindigen om 22:00 uur. We starten in september en gaan door tot half april. De lesstof voor elke avond wordt aan het begin van het seizoen via de eigen website bekend gemaakt. Voor sommige avonden moet men zich opgeven, omdat anders de groep te groot wordt.

De herhalingslessen zijn als volgt onder te verdelen.

  • Eerste hulp
  • Eerste hulp aan kindenen
  • BLS/AED
  • Verbandleer
  • Wandelletsels
  • Jeugd Eerste hulp A

Dienstverlening

Naast het volgen van herhalingslessen in ‘de Hoogt’ is onze vereniging ook actief bij de ondersteuning van kleine en grote evenementen. Zo ook zijn we jaarlijks aanwezig bij ‘Star Games’ georganiseerd door Youth for Christ. Op dit evenement komen ongeveer 700 jongeren uit het hele land om gedurende de nacht vele spellen te spelen. Hieronder een videoverslag van 2011.

Meer informatie

Wilt u meer weten oven onze vereniging, neem dan contact op met Carola Hooghiemstra-Westerlaken of kijk op onze website.

Carola Hooghiemstra-Westerlaken
Koperwiek 13, 4284 XA Rijswijk (NB)
(0183) 760 808
06 124 565 01
secretaris@uw-ehbo.nl
www.uw-ehbo.nl