Algemeen

Midden in Uitwijk staat de Muziektent van Juliana. Het tastbare bewijs dat Juliana een vereniging is die midden in het dorp staat: door de leden, voor de bewoners!

De Fanfarecorps Juliana is opgericht in 1927 en de officiële naam van de vereniging is ‘Fanfarecorps en Majorettepeloton Juliana’. Naast muziek maken hebben we ook een toneelgroep, die vanaf 1956 toneeluitvoeringen doet.

Voorspeelavond jeugd 2014 0013Juliana is één van de bloeiende verenigingen van Uitwijk. De leden komen niet alleen uit Uitwijk en Waardhuizen, maar ook uit de omliggende woonplaatsen. Naast het A-orkest hebben we ook een enthousiaste B-orkest jeugdgroep.

Bij Fanfarecorps Juliana is gezellig samen muziek maken het meest belangrijk. Tijdens de wekelijkse repetities wordt geoefend voor een komend optreden. Onder leiding van de dirigent wordt er naar eerste klas niveau gewerkt. De nadruk ligt op gezellig samen musiceren.

Bij Fanfarecorps Juliana is altijd plaats voor nieuwe muzikanten. Dus geïnteresseerden zijn altijd welkom. Juliana biedt ook graag muzieklessen aan om een instrumenten te leren bespelen of de vaardigheid van vroeger weer boven te halen.

De Toneelgroep van Juliana heeft jaarlijks succesvolle optredens in de Hoogt en is daarom lokaal zeer bekend. Elders op de site presenteert de Toneelgroep zich; zie hier voor meer informatie.

Voor informatie kunt u mailen naar secretaris@uw-fanfarecorpsjuliana.nl of bent u welkom op dinsdag avond in de Hoogt. Neem ook eens een kijkje op onze website www.uw-fanfarecorpsjuliana.nl